Om magiska stenar
| A |
 
B |
C |
D |
E |
F |
G |
H |
I |
J |
K |
L |
M |
| N |
 
O |
P |
Q |
R |
S |
T |
U |
V |
W |
X |
Y |
Z |

 
  Karneolhalsband
KARNEOL

Kristalltyp: Kalcedon.
Färg: Orange till röd, kan även vara gul eller brun och skimrande.


Karneol skyddar mot avundsjuka, rädsla och hat och hjälper oss att släppa sorg och ledsamheter. Den hjälper oss att se sambandet mellan känslomässiga tillstånd och vårt inre Jag. Budskapet den bär är att eftersom Du är kärlek finns det inget annat att göra för Dig än dela med Dig av den kärleken. Karneol är blodrenande, hjälp vid sexuell obalans, mensvärk, kraftiga blödningar. trötthet, stress. Ger uthållighet, glädje, att älska sej själv, skyddar mot avundsjuka, rädsla och hat. Karneol är en sten för kreativitet, mod och styrka. Den hjälper livslusten att blomstra och komma till sin kreativa potential. Den hjälper oss att samla oss, få kontakt med magen och lyssna vart vår egen kraft är på väg. Den kan bäras som skydd vid graviditet och när negativa mönster skapar ojämlika och medberoende relationer. Det är en bra sten för handling utifrån vår egen sanning. Skyddar mot avundsjuka, rädsla och  raseri och hjälper till att avlägsna sorg  från den känslomässiga kroppen.
Stimulerar analytisk kapacitet och  precision. Den avlägsnar apati, slöhet och passivitet. Energin i karneol rensar bort negativitet från andra stenar.


Stjärntecken: Kräftan, Lejonet och Oxen

Chakra: Navel 
 
KALCEDON-BLÅ

Kalcedon är en halvklar, mjölkig, mjukt blåaktig kvarts som använts för att stabilisera ceremonier hos de Amerikanska Indianerna. Den symboliserar tålamod, medkänsla och förmågan att ta ett steg tillbaka och bevittna rörelserna i vårt sinne innan vi uttrycker oss. Kalcedon är en sten för din sanning, i all enkelhet.
Det är en mjuk och glad sten som kan hjälpa oss att se
det vackra i tillvaron. Den lyfter fram sanningen i oss och inspirerar oss att uttrycka vår inre röst på ett rakt och ärligt sätt. På så sätt är det en helande sten för relationer människor emellan då den hjälper oss att uppriktigt tala med och lyssna på varandra.
Hjälper personer som ständigt oroar sig för saker och ting.
Stimulerar optimism och glädje.


Chakra: Hals
   
   

KATTÖGA

Man säger ofta att ögonen är själens spegel. Kattöga speglar stjärnglimret i vårt inre. Räta på ryggen, håll huvudet högt och låt ditt inre ljus gnistra och stråla!
Lyckostenen kattöga inspirerar oss att låta kronbladen slå ut i full blom, att räta på stjälken och sträcka ut oss mot skyarna. Stenens energier stärker intuitionen och den klokhet vi alla bär inom oss.Används i magi för rikedom och pengar. Lägg en sten i plånboken. Det sägs att kattöga skänker ett skimmer av mystik och skönhet till sin bärare.
Denna typ av ljusfenomen uppstår pga av fiberstrukturen i mineralet. Kattöga är den typiska lyckostenen. Dess förmåga att återspegla ljuset på sitt fokuserade sätt inspirerar oss att låta vårt eget energisystem räta ut sig, sträcka på sig och gnistra inom oss, så att vi kan återspegla den exstatiska lycka som naturen omger oss med på vår älskade moder jord. Känn hur du gnistrar och sprakar, jamar kattögat till dig i det tysta.
Främjar intuition, visdom och genialitet, särskilt vid ekonomiska transaktioner.
Skänker styrka, självkontroll och genomslagskraft till Dina idéer och synpunkter.
Stabiliserar och skänker Dig förmågan att klara av stormiga situationer.
Ger Dig en karismatisk utstrålning som omger Dig med ett skimmer av mystik och oidentifierbar attraktionskraft.
Ingår i ritualerna Oemotståndlig För En Kväll och Ekonomiska Transaktioner.
Motverkar huvudvärk, bristande näringsupptag, astma och luftrörskatarrChakra: Hjärtchakrat, pannchakrat.


 
 
KORALL - RÖD

Ger överlevnadskraft och lust. Den läker emotionella sår från obesvarad eller förnekad kärlek och den hjälper oss också med sexuella och emotionella problem i relationer då den förbinder det känslomässiga med det kroppsliga. Korall är en helig sten hos både
nordamerikanska indianer och den tibetanska kulturen. Den bär med sig kraften från havet samtidigt
som dess färg vibrerar i harmoni med överlevnad, fysisk styrka och sexualitet. Den är en hjälp vid
underlivsproblem och sexuella blockeringar då den förbinder det emotionella med det fysiska.

Stjärntecken: Fiskarna

Chakra: Bas och navel   
KALCIT - GRÖN

Kristalltyp: Kristallint mineral bestående av kalciumkarbonat.


Kalciten finns i flera olika färger. Den symboliserar kontakten med det “högre jaget” som alltid är i
kontakt med helheten och sanningen. Varje färg påverkar också det chakra vars färg det bär
och blir sålunda en länk mellan de olika aspekterna av vad det innebär att vara människa med det gudomliga perspektivet.
Kalcit hjälper oss att kombinera känslan och intellektet. Kalciten föredras vid ordblindhet, stamning,, rekommenderas också till barn som har svårt att hänga med i skolan.
Hjälper intellektet att släppa gamla ångestbegrepp från barndom eller tidigare liv.Chakra: Hjärtat ,Tredje ögat 

KYANIT

Disten eller kyanit (cyanit), ett färglöst till blåaktigt, stängligt mineral med sammansättningen Al2SiO5
-Platta, bladformiga kristaller är typiska för kyanit. Liksom sina polymorfer andalusit och sillimanit påträffas kyanit i metamorfa bergarter, men den har en tätare struktur än dessa. Följaktligen uppträder kyanit i skiffer och gnejs som bildats vid höga tryck och höga temperaturer. Kyanit uppträder också i pegmatiter, ibland som djupblå ädelsten. Den har sitt namn från grekiskans kyanos ("mörkblå").

De långsmala kyanitkristallerna skall äga förmågan att sammanbinda vårt intellekt med den subtilare eteriska energin. Den kan hjälpa oss till förståelse för de bakomliggande krafterna. Kyaniten skall stimulera oss att uttrycka den förening som skett inom oss så att vi är medskapande i en ny verklighet till det bättre. Kyanit symboliserar lugn och stillheten till hela vår varelse och speciellt för tredje ögat (pannchakrat) och halsen. Den stimulerar och underlättar meditation och den hjälper oss att vara uthålliga i aktiviteter som normalt skulle göra oss trötta och energifattiga.Chakra: Hals- pannchakra


 

KUNZIT

Kunzit är en mineral som blivit ädelsten i början på 1900-talet. Stenen är uppkallad efter gemmologen G.F Kunz.
Detta mineral tillhör spodumen och är den violetta varianten av spodumen.


Kunzit sammanlänkar oss med den villkorslösa kärlekens själva källa. Den balanserar och renar på alla nivåer. Kunziten förlöser med sanningens läkande kraft dina allra innersta hjärtesorger så att du kan som ett barn med en vuxens insikter säga ja och känna tillit till livet självt.

Kunzitens energi är som ett svärd av kärlek och empati. Den vill att du söker dig in till de mörkaste kamrarna av ditt hjärta och förlöser med sanningens hjälp dina kärleks sorger. Dess energi är tillit och förmågan att säga ja till det som är sant trots att det kan smärta djupt in i vår sargade själ.

Chakra: Hjärta och rot


 

KRYSOPAL

Färg: Ljust pastellgrön, Trumlad, Opalit

Opalit är effektiv när det gäller att hela barn, djur, mycket gamla kroniskt sjuka personer; lindrar hudirritation, torrhet eller sprickor; förhindrar uttorkning för personer på semester eller som jobbar eller bor på varma platser eller när deras kost inte innehåller tillräckligt mycket vätska; mycket lugnande för hyperkänsliga barn och vuxna. Opal hjälper barn och vuxna att vänja sig vid mörker, särskilt om de är vana att sova på en plats där ljuset från gatlyktor skiner in; bra även för mycket skrämda djur som du har räddat eller tagit hand om och som har upplevt grymhet i sina liv.
Krysopalen är en sten för småfolk, troll, skogsrå, devor och andra mystiska naturväsen i vår
omgivning. De kan ställa till hyss och hjälpa oss på många olika sätt. Men framförallt lyssnar de till våra omedvetna önskningar och gör vad de kan för att tillfredsställa dem. Så har du en krysopal - se upp! Vad som helst kan hända.Chakra: Hjärt- Halschakra


 

KRYSOPRAS - CITRON

Kristalltyp: Kalcedon (kvarts) med nickel.

Citron Magnesit ibland även kallad "Lemon Chrysoprase" består av magnesiumkarbonat och kommer från Australien. Skillnaden mellan krysopras och citron krysopras (se sten längre ner på sidan) är det underliggande mineralet kvarts resp. magnesium
- Namnet "Lemon Chrysoprase" är dock lite missvisande, likväl är det det vanligaste namnet på denna ljust gulgröna magnesit med ljusbruna ådror.
Namnet på stenen kommer från grekiskans "magnesia lithos" som betyder magnesiumsten.
Den hittades en gång i landskapet Magnesien i Thessalien, Grekland."

Det är en tröstande och balanserande sten som stöttar och lyfter oss när vi är, eller har befunnit  oss i kris och behöver komma upp till ytan igen. Den verkar uppfriskande och harmoniserande. Den är generellt avbalanserande & stärker lever,gallblåsa,bihålor,luftvägar och är bra mot
depression och oro.
Den sägs även ge klarhet och hjälpa oss att se skönheten omkring oss, och att glädjas åt småsaker!
Krysopras tar bort girighet, avundsjuka, själviskhet och stress. Det är en uppmuntrande sten och den hindrar också mardrömmar. Den skyddar mot negativitet och den drar till sig vänner, pengar och framgång i nya projekt. Används för vältalighet. Den stärker ögonen och blodet och lindrar reumatisk värk. Krysopras balanserar underlägsenhets och överlägsenhets känslor och är verksam mot mild hysteri samt lugnar och stärker hjärtat. Krysopras är över huvud taget lugnande och klarnande drar fram omedvetna tankar till en medveten nivå och stärker den inre synen.

 

Chakra: Hjärtchakrat


 

KRYSOPRAS - ÄPPELGRÖN

Kristallnamn: Krysophras eller äpplesten.
Kristalltyp: Kalcedon (kvarts) med nickel.
Färg: Äppelgrön, ibland ljusare grön.

Använd denna sten för nystarter
och för att föra in våren i ditt hem och liv när som helst under året; öppna dörrar och fönster och stänk vatten som det legat grön krysophras i för att bringa optimism och entusiasm till hem och familj; bra för en andra chans efter en motgång i förhållandet.
- Förvara ett stycke krysophras tillsammans med Tarot-kort, runor eller andra spådomsverktyg som hjälp för att se det oväntade i en tolkning.
Krysopras är en naturlig lyckobringare för pengar och tur. Gnid en krysophras över alla brev som du ska skicka och som rör pengar eller nya möjligheter.
Krysoprasen balanserar emotionella och mentala energier. Den kan hjälpa oss att uppmärksamma skillnaden på våra äkta känslor och våra programmerade emotioner. Krysopras är den perfekta stenen för en “dramaking" eller " dramaqueen” som agerar ut sina neurotiska mönster istället för sin sanning. Öppnar och aktiverar hjärtchakrat som sprider energi till hela kroppen. Tar bort girighet, själviskhet, avundsjuka och stress. Den ger lugn och stärker den inre synen då den drar fram omedvetna tankar till en medveten nivå. Är också bra för ökad fruktsamhet.


Chakra: Solar plexus & hjärtchakra

 


 

   
   

KRYSSOKOLLA - mörka - KONGO/ ljusa - BRASILIEN

Krysokolla, krysocolla (kallas ibland Gem Silica på engelska).
Kristalltyp: Ringsilikat (innehåller koppar). Gem silica är den kristallliserade formen som är mer halvgenomskinlig och rikt färgad.
Färg: Blågrön, turkos, ljusblå eller grön, ibland blandat, intensiv färg.

Denna sten användes av de amerikanska indianernas medicinmän och -kvinnor för att hämta upp jordens energier för healing. På senare tid har krysokalla använts av personer som önskar en mer fridfull värld; pyttesmå kristaller placeras i en cirkel runt bilder av världsledare som träffas.
Skyddar datorer från obehagliga e-postmeddelanden, oupptäckta datorvirus samt din telefon från busringningar; skapar ett skyddande kraftfält runt hemmet; särskilt verkningsfull för kvinnor som bor ensamma eller för äldre människor som kan känna sig ängsliga på natten.
Hjälper män att arbeta med sin mjukare kvinnliga sida (anima).
Speciella egenskaper: Krysokalla främjar kärlek till musik hos barn och betraktas som symbolen för musiker.

Den är en Venussten och en symbol för skönhet, kärlek och harmoni. Det är en kraftfull sten och bringar frid i hjärta och huvud. Den kan hjälpa till att återskapa en riktig funktion på
bukspottskörteln för rätt insulin och blodsockerhalt. Den är även bra mot muskelkramper.

Bra när vi arbetar oss igenom gamla skuldkänslor, och att inte vara tillräckligt bra. En lugnande effekt. Skapar fred och gör det "lättare" att andas in livet.

Chakra: Hals


 
   

CHIASTOLIT/KORSSTEN

Chiastolit är en variant av Andalusit som är ett Aluminiumsilikat.


Korsstenen symboliserar död och återfödelse och förståelse av det odödliga. Korset är symbol för balans mellan materia och ande. Chiastoliten hjälper oss att ha ett balanserat perspektiv i alla sammanhang. Den associeras med hängivelse, speciellt hängivelsen åt medvetenhet och närvaro, som i sig själv transformerar negativitet. Det sägs att den också hjälper oss att lösa problem av mystisk karaktär på så sätt att den hjälper oss till insikt.
Lär oss ta ansvar, göra upp med auktoriteter och sin martyrroll. Hjälper mot cirkulationssjukdomar. Shamansten. För balans av de fyra elementen inom dig. Hjälper dig släppa offerrollen och bli din egen auktoritet
Den hjälper dig även att ta ansvar över ditt liv.
Framför allt så påverkar den din vilja och förmåga att själv ta ansvar för din kropps sundhet och välbefinnande.
Betraktas som en lyckosten och schamaner har ofta en korssten i sina medicinpåsar. Den avlägsnar negativitet. Den står för både död och återuppvaknande och gör så att man förstår grunden för odödlighet. Den betraktas även idag som ett heligt tecken där medvetenheten är framträdande. Den kan vara nyckeln till stjärnresor.

 

Chakra: Rot- och hjärtchakra.


 

Om magiska stenar
| A |
 
B |
C |
D |
E |
F |
G |
H |
I |
J |
K |
L |
M |
| N |
 
O |
P |
Q |
R |
S |
T |
U |
V |
W |
X |
Y |
Z |